Responsive Ad Slot

blog

İşte Size Hızlı ve Güncel DNS Adresleri

dns adresleri,hızlı ve güncel dns adresleri,en iyi dns,dns,dns nedir,en hızlı dns,en iyi dns,dns sunucuları

8 Eylül 2022 Perşembe

/ by Keyifli Lezzetler


    İşte Size Hızlı ve Güncel DNS Adresleri,DNS adresleri sunucusunun internet bağlantımızın temel parçası olduğunu ve web üzerindeki herhangi bir web sitesine insan olarak çok kolay bir şekilde erişmenin önemli bir faktör olduğunu hepimiz biliyoruz ve sosyal hizmetler de dahil olmak üzere farklı hizmet türlerine erişmek için günlük olarak kullanıyoruz.

     Facebook, Twitter, Instagram, YouTube vb. gibi ağ siteleri, Bu yazıda size kendi PC/Dizüstü Bilgisayarınızda en hızlı DNS sunucusunu nasıl kuracağınızı, yapılandıracağınızı, çalıştıracağınızı, yöneteceğinizi ve test edeceğinizi anlatacağım.

    En hızlı DNS,en iyi DNS,DNS adresleri

    Dns Adresiniz Ne Kadar İyi Olursa İnternet Hızınız O Kadar İyi Olur - İşte Size En Hızlı DNS,En İyi DNS,DNS Hızlı , DNS Adresleri

    En İyi Dns adresleri Sunucuları Hangileridir?

    Mevcut DNS ayarından memnun olmayan kullanıcılar, farklı bir DNS ayarı kullanma ihtiyacı hissedebilirler. Yasaklı sitelere girmek ya da interneti daha hızlı ve güvenli kullanmak adına bazı DNS sunucuları tercih edilebilir. Bu sebeple kullanıcılar, “en hızlı DNS adresi hangisi?” gibi soruların cevabını merak ediyorlar.

    DNS Adreslerinin güvenilirliği konusunda internet sitemizin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Güvenli olmayan ve tanımadığınız bir sağlayıcı tarafından sunulan DNS adresi kişisel bilgilerinizi, bilgisayar verilerinizi ve hatta internette kullandığınız kredi kartı bilgilerini takip edebilir. Bu sebeple sadece güvenli olarak gördüğünüz DNS adreslerini kullanmanızı tavsiye ederiz. Peki DNS sağlayıcıları hangileridir?

    En Hızlı Dns adresleri Hizmetleri Nelerdir?

    Engellenen sitelere hızlı bir şekilde girmek ve bu süre içinde bilgisayarınız ya da telefonunuz zarar görmesin istiyorsanız, kullanabileceğiniz DNS servislerinden biri DNS Watch hizmetidir. DNS Watch kullanımı tamamen ücretsizdir ve hiçbir şekilde kurulum gerektirmemektedir. 

    Bazı DNS sağlayıcıları coğrafi olarak kısıtlı içerik açmaya izin verebilir. Ancak DNS Watch sınırsız bir internet deneyimi sunmaktadır. Şirket, kullanıcıların gizliliğine önem verdiği için DNS sorgularını kaydetmez. Tarama verilerinin kaydedilmemesi sayesinde kullanıcılar, onları takip eden reklam ajansları tarafından rahatsız edilemez.

    Diğer DNS sunucularına göre daha küçük bir şirket olan DNS Watch, tehdit analizi yapacak kadar gelişmiş kaynaklara sahip değildir. Bu nedenle, kendinizi kötü amaçlı yazılım ve benzeri saldırılara karşı korumanız gerekir. Daha özgür bir internet mi yoksa daha güvenli bir internet mi istediğinize karar vermelisiniz.

    En İyi Dns Adresleri Nelerdir?

    DNS adresleri ne demek? Merak edenler için; DNS açılımı ‘’domain name system’’ kelimelerinin kısaltılmış şeklidir. Türkçe adı ise ‘’alan adı sistemi’’ demektir. Bu sistem sayesinde ziyaretçiler istedikleri web sitesine giriş yapabiliyorlar, yani sistem bir nevi köprü görevi görmektedir. 

    Eğer kaynağı ne olduğu belli olmayan ve herhangi bir şekilde güvenirliliği ispatlanmamış DNS adreslerini kullanırsanız, kişisel verileriniz, kimlik bilgileriniz başka kimselerin eline geçebilir. Bu konuya da ekstra dikkat etmeniz önerilir.

    Belli zamanlarda bazı sitelere erişimin engellenmesi nedeniyle güvenilir ve hızlı DNS arayışları artmaktadır. Açılmayan ya da engellenen sitelere bilgisayar, telefon veya tablet gibi cihazlardan "DNS adresi" ayarlarını değiştirilerek girilmesi mümkündür. 

    Bu yazımızda 2022 yılı için en hızlı DNS adresleri ve en iyi DNS adreslerini aşağıda sıraladık. Araştırmamıza dair sonuçlar için ABD'de Bilgisayar Teknolojileri konusunda yayın yapan çok meşhur bir derginin tarafsız analiz raporundan da yararlandık.


    Birçok Hızlı ve Güvenilir Dns adresleri Sunucusu Vardır

    Veri kaydı olmadığından, verileriniz internette sizi takip eden reklam ajanslarının elinden güvenle saklanır. Bununla birlikte, DNS.Watch daha küçük bir şirket olduğundan, bu listedeki diğer bazı DNS sunucu sağlayıcıları gibi tehdit analizi getirecek kaynaklara sahip değildir. Daha açık bir internet mi yoksa daha güvenli bir internet mi istediğinizi seçmeniz gerekecek. Her şeyi göz önünde bulundurarak DNS.Watch, istediğiniz özgürlükle web’de gezinmek için kullanabileceğiniz güvenilir bir DNS sunucusudur.

    DNS Sunucuları, Hızlı ve Güvenilir Bir Ağ Bağlantısı Kullanacak Şekilde Kolayca Yapılandırılabilir

    DNS sunucuları arasından popüler olanları tercih edebileceğiniz gibi güncel DNS sunucularını takip ederek güvenli bir DNS sunucusu da tercih edebilirsiniz. Genel olarak 8.8.8.8 / 8.8.4.4 en çok bilinen DNS adresleridir. Ancak aşağıdaki gibi farklı ve güvenilir DNS adreslerini de kullanabilirsiniz.

    Parasız kullanımında sınırı olan hizmetler bulunan sadece aylık ya da senelik kullanımlarda tam koruma vaat eden Comodo Secure DNS, bilgisayarlarda, tabletlerde, laptoplarda ya da akıllı telefonlarda süratli ve güvenli bir web bağlantısı sağlar. En iyi dns sunucularından biridir.


    DNS Sunucularının Performansını İyileştirmenin Birçok Pratik Yolu Vardır

    DNS sunucularının hata vermesinin birçok nedeni olabilir. Modem üzerinde yaşanan bir arıza yada IP düzensizliği sebebi ile bu sorunları yaşayabilirsiniz. Bu sorunlar ile karşı karşıya geldiğiniz durumlarda Bağdaştırıcı ayarlar bölümünde yer alan IPV4 alanına girmiş olduğunuz 

    DNS adreslerini kontrol edebilir ve hatalı yazılmış ise düzeltebilirsiniz. Bağdaştırıcı ayarlar bölümünde yapmış olduğunuz kontrol sonucunda herhangi bir sorun yoksa internet servisi sağlayıcınız ile görüşerek bu sorunu çözebilirsiniz.

    İnternetin işleyişi hakkında en ufak bilginiz varsa, Alan Adı Sunucuları veya DNS hakkında bir şeyler duymuş olmalısınız. DNS, internetin bugün kullandığımız ve bildiğimiz şekliyle olmazsa olmaz yapı taşlarından biridir. DNS olmasa internete girmek mümkün olmaz. İnternet Servis Sağlayıcılarımız veya ISS’lerimiz bize varsayılan bir DNS sunucusu sağlarken, bazı durumlarda farklı bir DNS sunucusu kullanmanın karlı olduğunu göreceksiniz.


    Dns Adresimi Nasıl Bulurum?

    DNS adresleri nedir? DNS adreslerini Nasıl Bulurum? Merak edenler için; DNS açılımı ‘’domain name system’’ kelimelerinin kısaltılmış şeklidir. Türkçe adı ise ‘’alan adı sistemi’’ demektir. Bu sistem sayesinde ziyaretçiler istedikleri web sitesine giriş yapabiliyorlar, yani sistem bir nevi köprü görevi görmektedir. Eğer kaynağı ne olduğu belli olmayan ve herhangi bir şekilde güvenirliliği ispatlanmamış DNS adreslerini kullanırsanız, kişisel verileriniz, kimlik bilgileriniz başka kimselerin eline geçebilir. Bu konuya da ekstra dikkat etmeniz önerilir.

    DNS‘in ingilizce açılımı Domain Name System olup, Türkçe karşılığı ise “Alan Adı Sistemi”‘dir. Bu sistem, bilgisayardaki internet bağlantımız ile internet siteleri arasında bir köprü oluşturup sitelere erişmemizi sağlamaktadır. Bu sebeple DNS adresleri için köprü görevi gördüğünü ve internet sitelerine ulaşım hızının da DNS adreslerine bağlı olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebeple DNS adresi değiştirmek oldukça önemlidir.

    DNS olmasaydı bizim günlük hayatta en çok kullanmış olduğumuz bu servislere veya firmalara dahi ulaşabilmemiz için IP adreslerini ezberlememiz gerekirdi. Ancak 4 bloktan oluşan bu IP adreslerini onlarca site için aklımızda tutmak çok güç bir durum olabileceği gibi sıkça karıştırılan erişim problemleri doğuracaktı.


    En Hızlı Dns Sunucuları Nelerdir?

    Aşağıda sizin için oluşturduğumuz listede adı geçen hemen hemen her hizmet, kullanıcılarına hızlı DNS sunucuları sunar. Bir DNS sunucusunun hızı çeşitli faktörlerden etkilese de, en önemli faktör, DNS sunucusunun evinizden veya ofisinizden uzaklığıdır.

    Fakat bazı durumlarda servis sağlayıcınızın atadığı DNS sunucuları bazı sorunlara yol açarak hizmet veremiyor ya da yavaşlıyor. Bu durumlarda, alınan ücretsiz DNS sunucularından birini bilgisayarınız veya modeminize girerek eski DNS adresini değiştirmiş ve problemi çözmüş oluyorsunuz.

    En İyi Dns Sunucuları Hangileridir?

    Bütün bunları yaptıktan sonra tarayıcılarınızı kapatıp açtıktan sonra yeni DNS sunucuları çalışmaya başlayacaktır. "DNS sunucu adresini otomatik olarak al" seçtiğinizde dns sunucusu otomatik olarak değişecektir. Önerimiz güncel dns ayarları için google dns sunucusu kullanmanız.

    Bu sunucular, internet servis sağlayıcılarına değil, Google, OpenDNS, DNS. Watch ve diğer birkaç şirkete ait şirketlerdir. Hangisinin size en uygun kapasitede hizmet edeceğini bulmak için her DNS sunucusunu test etmeniz gerekiyor. Bir DNS sunucusunun ne kadar hızlı olduğunu belirleyen üç ana özellik vardır.

    DNS sunucuları, alan adları ile IP adreslerini eşleştirerek internet üzerinde aradığınız doğru adrese girmenize olanak tanır. Doğru adrese erişimin yanı sıra DNS, internet sitelerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Son güncellenen verilere göre en hızlı DNS,en güvenilir, yüksek performanslı DNS Genel ve IPv4 DNS adresleri şunlardır:


    En İyi Ücretsiz ve Genel DNS Sunucuları


    Sağlayıcı Birincil DNS İkincil DNS
    Google 8.8.8.8 8.8.4.4
    Kontrol 76.76.2.0 76.76.10.0
    dörtlü9 9.9.9.9 149.112.112.112
    OpenDNS 208.67.222.222 208.67.220.220
    bulut parlaması 1.1.1.1 1.0.0.1
    Temiz Tarama
    185.228.168.9 185.228.169.9
    altarnat DNS 76.76.19.19 76.223.122.150
    AdGuard DNS 94.140.14.14 94.140.15.15
    DNS.WATCH 84.200.69.80 84.200.70.40
    Comodo Güvenli DNS 8.26.56.26 8.20.247.20
    CenturyLink (Seviye3) 205.171.3.65 205.171.2.65
    CIRA Kanada Kalkanı 149.112.121.10 149.112.122.10
    SafeDNS 195.46.39.39 195.46.39.40
    OpenNIC 159.89.120.99 134.195.4.2
    Erkek adam 216.146.35.35 216.146.36.36
    Yandex DNS'i 77.88.8.8 77.88.8.1
    Kasırga Elektrik 74.82.42.42  
    Neustar 64.6.64.6 64.6.65.6
    özgür dünya 80.80.80.80 80.80.81.81
    Aile için DNS 94.130.180.225 78.47.64.161  
    Cisco OpenDNS: 208.67.222.222 208.67.220.22

    Yukarıda en hızlı DNS sunucularını sizin için listeledik. DNS sunucusu yapılandırmak, birkaç tıklamayla yapabileceğiniz basit bir iştir. Windows 10, macOS, iPhone ve Android telefonunuzda DNS ayarlarının nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı yazılımızı okuyabilirsiniz

    Cihazlarınızı DNS Ayarlarını Optimize Nasıl Edilir? - DNS Ayarlarını Optimize Edin

    Örnek olarak Cloudflare kullanıyorum, ancak bu teknikler herhangi bir DNS sağlayıcısıyla çalışacak.

    Windows DNS Ayarları Nasıl Yapılır?

    Windows ile:

    1. Başlat menüsüne tıklayın.
    2. Ayarlar simgesine tıklayın.
    3. Ağ ve İnternet'e tıklayın.
    4. Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir'e tıklayın.
    5. Aktif ağ bağdaştırıcısına çift tıklayın.
    6. Gelecekte başvurmak üzere mevcut DNS sunucu girişlerini not edin.
    7. Aşağıdaki DNS Sunucu Adreslerini Kullan'a tıklayın.
    8. Bu adresleri 1.1.1.1 DNS adresleriyle değiştirin:
    • IPv4 için: 1.1.1.1 ve 1.0.0.1
    • IPv6 için: 2606:4700:4700::1111 ve 2606:4700:4700::1001

    Windows 7 ve önceki sürümlerde Başlat menüsüne tıklayın, ardından Denetim Masası'na tıklayın ve şu talimatları izleyin:

    1. Ağ ve İnternet'e tıklayın.
    2. Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir'e tıklayın.
    3. Bağlı olduğunuz Wi-Fi ağına sağ tıklayın, ardından Özellikler'e tıklayın.
    4. İnternet Protokolü Sürüm 4'ü (veya istenirse Sürüm 6'yı) seçin.
    5. Özellikler'i tıklayın.
    6. Gelecekte başvurmak üzere mevcut DNS sunucu girişlerini not edin.
    7. Aşağıdaki DNS Sunucu Adreslerini Kullan'a tıklayın.
    8. Bu adresleri 1.1.1.1 DNS adresleriyle değiştirin:
    • IPv4 için: 1.1.1.1 ve 1.0.0.1
    • IPv6 için: 2606:4700:4700::1111 ve 2606:4700:4700::1001

    Mac os DNS Ayarları Nasıl Yapılır?

    macOS için Sistem Tercihleri'ni açın ve ardından aşağıdakileri yapın:

    1. DNS Sunucularını arayın ve açılır menüden seçin.
    2. Bir DNS Sunucusu eklemek için + düğmesine tıklayın ve 1.1.1.1 girin.
    3. Tekrar +'ya tıklayın ve 1.0.0.1 girin.
    4. Tamam'ı ve ardından Uygula'yı tıklayın.

    Linux DNS Ayarları Nasıl Yapılır?

    Linux ile Ağ Yöneticisini kullanın . Burada, DNS ayarlarınızı görüntülemek için IPv4 veya IPv6 sekmesine tıklayın ve ardından aşağıdakileri yapın:

    1. DNS girişindeki Otomatik geçişi Kapalı olarak ayarlayın.
    2. DNS girişleri alanına 1.1.1.1 DNS adreslerini girin:
    • IPv4 için: 1.0.0.1
    • IPv6 için: 2606:4700:4700::1111 ve 2606:4700:4700::1001

          3. Uygula'yı tıklayın, ardından tarayıcınızı yeniden başlatın.

    Android DNS Ayarları Nasıl Yapılır?

    Android'de DNS kurmak diğer işletim sistemlerine göre çok daha zordur. Cloudflare, DNS hizmeti için bir uygulamaya sahip olsa da , genel olarak konuşursak, çoğu Android cihazında çalışan en kolay yol, DNS Changer'ı yüklemektir .

    Bu uygulama, cihazınızda yerel bir sanal özel ağ oluşturarak çalışır. Bu VPN yalnızca cihazınızda ve mobil veya Wi-Fi bağlantınızda bulunur. Cloudflare ile kullanmak için DNS girişleriniz olarak 1.1.1.1 ve 1.0.0.1'i yerleştirirsiniz.

    iPhone DNS Ayarları Nasıl Yapılır?

    iPhone'unuzun ana ekranından Ayarlar uygulamasını açın ve ardından aşağıdakileri yapın:

    1. Wi-Fi'ye dokunun, ardından listede tercih ettiğiniz ağa dokunun.
    2. DNS'yi Yapılandır'a ve ardından Manuel'e dokunun.
    3. Mevcut girişler varsa, - düğmesine ve her birinin yanındaki Sil'e dokunun.
    4. + Sunucu Ekle düğmesine dokunun, ardından 1.1.1.1 yazın.
    5. + Sunucu Ekle düğmesine tekrar dokunun, ardından 1.0.0.1 yazın. Bu fazlalık içindir.
    6. Sağ üstteki Kaydet düğmesine dokunun.

    Peki biz bu DNS ayarlarını yapınca ne kadar fark yaratacak? 

    Peki biz bu DNS ayarlarını yapınca  ne kadar fark yaratacak? Muhtemelen her bir web sayfası yüklemesinde potansiyel olarak günde birkaç saniye kazandıracaktır. Hepsini toplayınca bu, zamanınızdan tasarruf edeceksiniz. Ve herkes internetinin olabildiğince hızlı çalışması hoşuna gider. 

    Evet arkadaşlar yazımızın sonuna geldik bu yazımızda dns adresleri,hızlı ve güncel dns adresleri,en iyi dns,dns,dns nedir,en hızlı dns,en iyi dns adreslerinden bahsettim umarım beğenmişsinizdir yazımı eksiğim artılarım ne varsa yorumda belirtirseniz sevinirim. Güç Seninle Olsun.

    Hiç yorum yok

    Kaçırmayın
    © all rights reserved
    made with by templateszoo